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DIGEST AND PURPOSE

Some confusion exists around platting requirements for counties near an international border. Currently, Section 232.022, Subchapter B of the Local Government Code (Subdivision Platting Requirements in a County Near An International Border), requires platting only for land subdivided into two or more lots intended primarily for residential use and provides that a lot is presumed to be intended primarily for residential use if the lot is five acres or less. Under Section 232.0015(f), Subchapter A of the Local Government Code (Platting Requirements in General), a lot is exempt from platting requirements in a subdivision in which all the lots are larger than 10 acres.  H.B. 3221 would make clear that the owner of a tract of land located in a county near an international border and located outside of a municipality is not required to file a plat of the subdivision if all the lots in the subdivision are 10 acres or larger

RULEMAKING AUTHORITY
This bill does not expressly grant any additional rulemaking authority to a state officer, institution, or agency.

SECTION BY SECTION ANALYSIS
SECTION 1.  Amends Section 232.022, Local Government Code, by adding Subsection (d) to provide that this subchapter does not apply if each of the lots of the subdivision is 10 or more acres.

SECTION 2.  Effective date:  September 1, 2003.
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